Uutiset-Kevät 2012

Kohti kesää...

Kilpailukauden päätteeksi Apollot sai kuulla, että molemmat joukkueet on valittu kaudeksi 2012-2013 kilpasarjan yli16-vuotiaiden valtakunnalliseen valmennusrinkiin.
Kesäkauden harjoittelu aloitettiin toukokuun lopulla lyhyen treenitauon jälkeen. Uusia kasvoja on tullut mukaan mutta myös muutama vanha on lähtenyt . Syksyn välineet ovat tulleet tutuiksi, samoin runsaat hikipisarat, ja uusien kisaohjelmien musiikit ja ideat ovat löytyneet. 
Neljän viikon kesälomalle lähdetään Yleisurheilun EM-kisoista, jonka Tapahtumapuistossa molemmat joukkueet pääsevät esiintymään pe 29. ja la 30.6 .
Apollot S: Iloisissa tunnelmissa
Apollot T: Pronssimitali maistuu

Vaajakoskella kahteen kertaan…

Kilpasarjojen mestaruuskilpailut  voimisteltiin 21.-22.4.Vaajakoskella.  Tällä kaudella noviisien sarjaan nousseet Apollot S ja T suoriutuivat molemmat  kuuden parhaan joukkoon 19 joukkueen jännittävässä 16-18-vuotiaiden kilpailussa . Alkukilpailuissa oli molemmilla joukkueilla valitettavasti havaittavissa epävarmuutta tasapainoissa, mutta koreografiset muutokset  onnistuivat ja hiotummat kokonaisuudet nostivat pisteitä ansaitusti viime kilpailuista. Apollot S oli viides pistein 19,35 ja Apollot T tiukasti perässä 6. pistein 19.25. Finaalissa Apollot S esiintyi paremmalla tunnelmalla (pisteet 19.3) ja Apollot T pystyi parantamaan kokonaissuoritustaan (pisteet 18.9) ja näin ollen molemmat joukkueet pitivät sijoituksensa. Mutta parannettavaahan jäi…

Paluu Vaajakoskelle oli reilun kuukauden päästä, kun siellä kilpailtiin TUL:n avoimet kilpailut 19.-20.5. Pienet vammat ja sairastelut  olivat verottaneet pitkin harjoittelukautta joukkueena tekemistä, ja oli kiva, että kilpailukausi jatkui pitkälle toukokuuhun. Viikonloppuun lähdettiin viettämään mukavaa laatuaikaa tiimin kanssa ja nauttimaan kauden viimeisestä kisasta. Apollot T suoritti kaksi tasavahvaa kilpailusuoritusta ja nosti pisteitä entisestään (19.55 ja 19.35). Tuloksena oli 12 joukkueen sarjassa upea kolmas sija ja hieman hankala kausi päättyi onnellisesti pronssimitaleihin. Apollot S onnistui sunnuntain finaalissa tekemään kauden siisteimmän kisasuorituksensa, mutta pisteet jäivät harmittavan alhaisiksi (18.80 ja 18.30) ja sijoitus oli neljäs. Mieltä kuitenkin kohotti joukkueena onnistuminen kevään viimeisessä suorituksessa.

Apollot S ratkovat ristiriitoja
Apollot T Lumikuningattarina

Kisakausi on alkanut...

Apollojen molemmat joukkueet aloittivat kilpailukeväänsä la 31.3. Turussa, missä osallistuimme Länsi-Suomen avoimiiin aluekilpailuihin. Valmistavalla viikolla onnistumiset harjoituksissa sekä treenaaminen täysillä kokoonpanoilla antoivat varmuutta lähteä kisa-areenoille. Kisapäivän tiukka aikataulu piti mielen mukavan rentona ja tytöt onnistuivat uusissa vapaaohjelmissaan ensimmäisiä kisoja ajatellen hyvin. Apollot S sai pisteiksi (tv 4,3 av 4,15, exe 10,4 ) yhteensä 18,85 sisältäen ryhtibonuksen ja sijoitus oli kolmas. Apollot T:n pisteet (tv 4,9 av 3,6 exe 9,95) yhteensä 18.45 riittivät neljänteen sijaan. Taiteelliset pisteet jäivät molemmilla harmittavan alhaisiksi ja niitä päätettiinkin parantaa seuraavissa kisoissa.

Seuraavat kisat oli vuorossa jo heti seuraavana päivänä, kun Helsingissä oli ratkottavana Etelä-Suomen aluemestaruudet. Aamulla edellinen kisareissu hieman näkyi tyttöjen kasvoilla ja kropassa mutta kaikki olivat päättäneet tsempata uuden kisapäivän täysillä alusta loppuun asti.

Molemmat joukkueet pystyivät hieman parempaan otteeseen kuin Turussa ja kisafiiliskin oli kohdillaan (pienen sopivan jännityksen kera). Siksipä alemmat pisteet eivät heti mieltä lämmittäneet, Apollot T (tv 4,13 av 4,3 exe 9,25 ) yhteensä 17,68 ja Apollot S ( tv 4,2 av 5,0 exe 9,15) yhteensä 18,35. Hymyt saatiin kuitenkin takaisin koko Apollot -tiimin huulille, kun selvisi että Sennut oli sijoittunut hopealle ja Tendence pronssille Kotkan Kirin Zaferin voitettua aluemestaruus 16-18-vuotiaiden sarjassa. Palkintojenjako oli onnistunut päätös rankalle viikonlopulle, jonka jälkeen suunnataan parantamaan ohjelmien sisältöjä ja suoritustekniikkaa.

Kisakalliossa 10.2.2012

Alkuvuoden kuulumisia...

Apollot-tiimi palasi joululomilta heti toinen päivä tätä vuotta. Uudet ohjelmamusiikit oli löydetty ja valittu jo hyvissä ajoin ja uusia vapaaohjelmia päästiin työstämään täydellä teholla heti kauden alussa. Molemmat joukkueet siirtyvät 16-18-vuotiaiden sarjaan ja joukkuejaot päätettiin pitää samoina kuin syksyllä, tosin Sennut saivat joukkoihinsa lisää kaksi vanhaa Apollo-voimistelijaa…

Helmikuussa vierailtiin tuttuun tapaan Kisakalliossa Etelä-Suomen alueringin leirillä ja maaliskuussa kokeiltiin ensiesiintymistä seuran kisakatselmuksissa juuri valmistuneilla puvuilla. Tämän jälkeen alkoi armoton pukujen ja kisaohjelmien viimeisteleminen, sairastumisilta ja loukkaantumisilta ei valitettavasti olla vältytty…