Uutiset 2010

KNV:n Joulunäytökset 19.12.klo 15 ja 17  "Kirje Joulupukille"

Apollot S edusti maailmalla kiertävässä joulutarinassa Ranskaa

 

Mestaruuskisat Vaajakoskella

 Vierailulla Länsi-Suomen aluekisoissa Turussa

Kisavalmisteluja ja kauden avaus

Syksyn sykettä...

Apollot S ja valmentaja Johanna aloittivat yhteistyön heti kesäkuun Voimistelupäivien jälkeen treenaten yhdessä pari viikkoa. Kesälomilta palattiin heinäkuun lopulla ja pikku hiljaa elokuussa koko joukkue oli päässyt yhdessä hyvään vauhtiin. Johannan tiukat treenit, Anskun mielenkiintoiset ohjelmasarjat sekä Sailan pallokikkailut ovat niinsanotusti jo arkipäivää.

Peruskuntokausi on siis saatu päätökseen. Muun muassa ankarat penkkipomput ja vatsamaratonit tulivat sen aikana tutuiksi. Vaikka treenit muuttuvat syksyn mittaan lajinomaisemmiksi, tietyt fyysiset harjoitteet sisältyvät koko loppukauden treeniohjelmaan.

Syksyn kilpailu-ohjelman koreografia on valmis ja nyt edessä onkin kuukauden tiukka tarkastelu- ja toistotreenirupeama.  Musiikki ja teema ovat tyyliltään erilaisia kuin mitä aikaisemmin joukkue on voimistellut. Koreografiaa on ollut mielenkiintoista tehdä yhdessä vahvan "Kaarlet-tiimin" kanssa.

Muutosten kesä...

 Apollot J päätti yhteisen taipaleensa kevääsen 2010. Samoin koko valmennustiimi. 

Apollot S jatkaa yhdessä hieman uusitulla kokoonpanolla uuden valmentajansa johdolla.

Voimistelupäivät 11.-13.6.2010

Sennut saavuttivat tavoitteena olleen loppukilpailupaikan kauden pääkilpailussa Turun Voimistelupäivillä. Lauantain alkukilpailussa joukkue teki kauden parhaan suorituksen, joka palkittiin joukkueen ennätyspisteillä (20.45) ja alkukilpailun sijoituksena kuusi. Finaaliin lähdettiin hyvällä fiiliksellä, mutta valitettavasti suorituksessa ei päästy lauantain tasolle ja pisteet laskivat hurjasti (17.05), muutenkin tiukan tuomarilinjan loppukilpailussa. Lopullinen sijoitus oli 9/27. Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli onnistunut pitkän ja vaiherikkaan kauden päätös.

Tyttösarjojen mestaruuskilpailut 24.-25.4.2010

Apollot J kisasi 24.4. tyttösarjojen mestaruuskilpailuissa Forssassa.

Harmillisen sairastumisen vuoksi tytöt joutuivat kilpailemaan vajaalla, vain viiden hengen kokoonpanolla. Jokainen voimistelija kuitenkin suoritti ohjelman siististi, ja joukkue kykeni yhdessä muodostamaan vaihdetut kuviot hyvin. Tulokseksi Junnut saivat kategorian 5. Tuomaripalautteessa annettiin kehuja hyppytekniikasta, yhdenaikaisuudesta sekä ohjelman omaperäisyydestä. Jatkossa tuomarit tahtovat nähdä tytöiltä enemmän loppuun asti tekemistä: vartalot virtaamaan ja varpaat ojennukseen siis!

Sennuille hopeaa Länsi-Suomen vierailulta!

Sennujen kisakausi jatkui lauantaina 17.4.2010 Länsi-Suomen aluemestaruuskilpailuissa, joissa joukkue kilpaili kilpailun ulkopuolisena joukkueena. Tavoitteena oli parantaa erityisesti ilmaisua verrattuna viikon takaiseen suoritukseen. Tässä tavoitteessa onnistuttiin hienosti ja suoritus olikin paljon vapautuneemman oloinen kuin Etelä-Suomen aluekisoissa. Suoritus ei kuitenkaan mennyt teknisesti aivan nappiin ja parannettavaa jäi seuraaviin kisoihin erityisesti tasapainoihin sekä yhdenaikaisuuteen muutamassa kohdassa ohjelmaa. Sennut saivat pisteitä 19,08 (3,75 5,33 10,00), joihin sisältyi upeasti ryhtibonus! Joukkueen sijoitus oli 2/14, johon kaikki olivat erittäin tyytyväisiä. Nyt on hyvä jatkaa harjoittelua kohti seuraavaa kilpailua, joka on Espoo Cup sunnuntaina 9.5.

Junnut Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuissa

Junnut kisasivat Hyvinkäällä 10.4. Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuissa. Joukkueella oli edessään pitkä päivä, sillä suoritusvuoro oli koko kilpailun toiseksi viimeisin. Tämä tarkoitti kuitenkin myös sitä, että tytöt saivat rauhassa laittaa hiukset ja meikin kuntoon, katsella kilpailuja ja käydä happihyppelyllä aurinkoisessa ilmassa.

Kun suoritusvuoro vihdoin iltapäivällä koitti, toivoivat niin tytöt kuin valmentajatkin petrausta edellisten kilpailujen suorituksiin ja tuloksiin. Aluekisasuoritukseenkin mahtui kuitenkin valitettavasti useita tasapaino- ja kuviovirheitä, mikä osaltaan laski sijoituksen kategoriaan viisi. Palautteen mukaisesti joukkue jatkaa seuraavat kaksi viikkoa ohjelman suoritusvarmuuden parantamista; suuriin muutoksiin ei ole tarvetta. Seuraavan kerran Apollot J kisaa Forssassa Tyttösarjojen mestaruuskilpailuissa.

Apollot S aluekilpailut
Apollot S aluekilpailut

Sennut Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuissa

Apollot S -joukkue avasi kevään kilpailukautensa sunnuntaina 11.4. aluemestaruuskilpailuissa Hyvinkäällä. Suoritukseen lähdettiin hyvällä fiiliksellä, ja tavoitteena oli tehdä ilmaisullinen ja tarkka kokonaisuus. Sennut suoriutuivat ensiesiintymisestä uudella ohjelmalla ja uudella kokoonpanolla mallikkaasti, mutta suoritukseen mahtui lukuisia tasapainovirheitä ja epätarkkuutta kuvioiden muodostamisessa. Pisteitä jännitettiin tovi, ja kun ne vihdoin kuulutettiin, olivat kaikki niihin tyytyväisiä ja loppupäivän katsomossa istuikin joukko iloisia tyttöjä ja valmentajia. Apollot S -joukkue sijoittui aluekisoissa sijalle 5/15, pisteillä 19.59. Joukkueelle jäi paljon varaa parantaa suoritustaan seuraaviin kisoihin ja parempaa suoritusta lähdetäänkin hakemaan jo heti ensi viikonloppuna, kun Sennut kilpailevat vierailevana joukkueena Länsi-Suomen aluekisoissa.

Mustan Kissan Cup 27.3.2010

Lauantaiaamulla 27.3.2010 Apollot J starttasi bussilla kohti perinteistä Mäntsälää ja Mustan Kissan Cupia. Perille päästyämme aikainen aamuharkka sujui hyvin, ja muutamien tarkennuksien ja loppuverryttelyn jälkeen pystyimme hyvillä mielin aloittamaan ehostautumisen itse iltapäivän suoritusta varten. Kiharoiden kesyttämisen ja viimeisten strassien liimaamisen jälkeen jäi hyvin aikaa käydä syömässä, seurata kisoja ja nauttia hienoista suorituksista. Ja vaikka kisapäivä venyikin ja suoritusvuoro oli vasta myöhään iltapäivällä, onnistuivat tytöt suorittamaan kelpo suorituksen ilmeikkäästi ja täsmällisesti, muutamaa kuvio- ja tasapainovirhettä lukuun ottamatta. Tuloksena oli kategoria neljä, no mutta ei Roomaakaan rakennettu päivässä, joten uurastus jatkuu kohti seuraavia kisoja.

Caribia Cup 21.3.2010

Apollot J:n kisakausi avattiin Caribia Cupissa sunnuntaina 21.3.2010. Bussi kohti Turkua lähti Keravalta jo klo 6.15, joten pitkä päivä oli luvassa. Harkkasuoritus aamulla meni mallikkaasti ja sen jälkeen tarkistettiin muutamia kohtia ja kuvioita. Harjoituksen jälkeen meikkaamisen ja hiustenlaiton lomassa otettiin kuvia joukkueesta ja heti kilpailuiden avajaisten jälkeen aloitettiin lämmittely kisasuoritusta varten. Lämppä sujui suunnitelmien mukaan ja fiilis oli korkealla ennen matolle kävelyä. Kilpailusuoritus sujui täsmällisesti ja muuten hyvin, mutta ohjelman aikana tuli valitettavasti useampia isoja tasapainovirheitä. Tulokseksi saatiin kategoria 4, johon ei oltu tyytyväisiä tavoitteiden ollessa korkeammalla. Tästä ei kuitenkaan lannistuta vaan lisää varmuutta suoritukseen pyritään hankkimaan ennen seuraavia kisoja. Positiivista oli, että palautteiden mukaan Apollojen Rooma-teemasta tykättiin, ja että ohjelmaan ei tarvitse tehdä suurempia muutoksia. Tulevina viikkoina keskitytäänkin siis suoritusvarmuuteen ja edelleen jatketaan ohjelman hiomista.

Hiontaleiri 6.-7.3.2010

Junnut ja Sennut leireilivät viikonlopun Keravan saleilla hioen ohjelmia kisakuntoon. Leiri oli tehokas ja molemmissa ohjelmissa mentiin huimasti eteenpäin viikonlopun aikana. Videointia käytettiin paljon apuna ja tytöt ovatkin jo erittäin hyviä videoanalyysin tekijöitä.

Junnujen kisakausi alkaa kahden viikon kuluttua Turun Caribia Cupissa. Sennujen ensimmäiset kilpailut kisataan Hyvinkäällä aluemestaruuskilpailuissa huhtikuussa. Tytöt ja valmentajat odottavatkin jo innokkaasti ja hyvillä mielin kisakauden avausta.

Sennut leirillä 20.-21.2.2010

Sennut vietti hiihtoloman ensimmäiset päivät Svolin järjestämällä kilpasarjojen leirillä Kisakalliossa viiden muun kilpasarjan joukkueen kanssa.

Leirin ohjelmaan kuului joukkueiden toiveiden mukaisesti vartalotekniikkaa, jalkatekniikkaa, liikkuvuusharjoittelua, voima-akrobatiaa, hyppytekniikkaa sekä tietysti ohjelman tarkastelua tuomarin kanssa. Lauantai-iltana järjestettiin myös pieni leirinäytös ohjelmia varten.

Erityisen hyödykkäiksi koettiin vartalotekniikkatunnit sekä liikkuvuustreeni. Vartalotekniikkatunnilla korostettiin liikkeiden virtaavuutta ja hengitystä, mikä onkin joukkueella vielä työn alla. Tunnit kuitenkin näyttivät sen, että hengittävät vartalot kyllä vielä löytyvät! Liikkuvuusharjoituksia tytöt kehuivat tehokkaiksi ja siltä ne vaikuttivat myös valmentajien silmissä: eräskin loko-venytys kesti reilut kymmenen minuuttia.

Ohjelmasta joukkue sai pääosin positiivista palautetta. Valmentajat kuitenkin merkkasivat vihkoihinsa listan kohtia, jotka on vielä tarkistettava ja mietittävä uudelleen, jotta kokonaisuudesta tulee sommittelullisesti mahdollisimman toimiva. Kunhan tytöillekin kehittyy ohjelman tekoon rutiinia, on joukkue ja ohjelma valmis kevään kisaputkeen!

Apollot J alueringin leirillä
Apollot J alueringin leirillä

Junnut alueringin leirillä 6.-7.2.2010

Apollot J vietti viime viikonlopun Vierumäen urheiluopistolla Etelä-Suomen aluevalmennusringin leirillä.

Leirin keskipisteenä olivat tällä kertaa kevään uudet kilpailuohjelmat. Tunneilla tarkasteltiin ohjelman kokonaisuutta sekä keskityttiin vaikeusosien oikeaan suoritustekniikkaan ja vartaloiden puhtauteen. Jokaiselta tunnilta saatiin paljon hyviä vinkkejä kotiinviemisiksi, myös Maria Ringisen pitämältä liikkuvuustunnilta.

Leirin päätteeksi jokainen joukkue esitti oman ohjelmansa. Vaikka viikonlopun aikana tuli paljon pieniä muutoksia nopeassa tahdissa, loppunäytös sujui tytöiltä silti hyvin. Leirin jälkeen ei kummemmin ehditty levätä, vaan jo heti maanantaina treenit jatkuivat uudistuksia ja tarkennoksia muistellen.