Valmentajaesittelyt

Keravan Naisvoimistelijoissa valmentavat kouluttautuneet ja kokeneet valmentajat!

Valmentajakoulutus alkaa seuran sisäisellä starttikurssilla. Starttikurssin käyneet voivat toimia esivoimistelijoina ja apuvalmentajina.

Valmentajat etenevät Svolin koulutusportaita pitkin Svoli jumppakouluohjaajan koulutuksesta lajitaitokoulutuksiin, aina lajitutkinnolle saakka. Myös tuomarikoulutukset kuuluvat olennaisena osana koulutusportaisiin. Kaikilla valmentajilla on oma koulutussuunnitelmansa ja tavoitteena on, että kerran vuodessa jokainen valmentaja osallistuisi johonkin koulutukseen.

Ammattivalmentajan tai lastenohjaajan koulutus tuovat valmentamiseen ammattimaisen otteen. Myös valmentajien oma pohjakoulutus on tukena valmennustyössä.

Kaudella 2013-2014 Keravan Naisvoimistelijoissa valmentajavat:

 

 

Anna Arffman

Syntymävuosi: 1991
Koulutus: Olen valmistunut Yo-merkonomiksi, ja nykyisin opiskelen tradenomiksi. Valmennuksen osalta koulutukseni koostuu Svolin jumppakoulukoulutuksista, fyysisen valmennuksen koulutuksesta, sekä tuomarikoulutuksista.
Mitä valmennan? JV Mare 2005-2006 synt.
Historia: Voimistelun pariin päädyin jo alle kouluikäisenä. Voimistelin koko kilpaurani Keravan Ikaros/Zimbuet joukkueissa. Oman aktiiviurani päätin vuonna 2006, mutta palasin vielä pikavisiitille kilpasarjan puolella kevääksi 2010 Capellojen seurassa. Valmentamisen ja ohjaamisen olen aloittanut vuonna 2006.
Ajatuksia valmentamisesta: Valmentaminen on mahtava tapa jatkaa voimistelun parissa. Jokainen treeni on erilainen, ja koskaan salille tullessa ei voi täysin tietää mitä tulee tapahtumaan. Onnistuneiden harjoitusten jälkeinen fiilis on mahtava ! Ja tietysti onnistuneen harjoituksen tekee tytöt joita valmennan :)

 

Anna-Mari Bergström

Syntymävuosi: 1988 
Koulutus: Olen humanististen tieteiden kandidaatti ja opiskelen luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa. Valmentajakoulutukseni koostuu voimisteluliiton tason I kursseista. Lisäksi olen käynyt  tuomarikursseja, tanssillisen voimistelun ohjaajakoulutuksen sekä ryhmäliikunnanohjaajan peruskoulutuksen.
Mitä valmennan? JV Ilonat 2001-2005 synt., Minivalmennus 2007-2008 synt. Lisäksi teen yhteistyössä Johanna Väliahon kanssa Apollot-joukkueen kilpaohjelmakoreografiat sekä opetan vartalotekniikkaa Aquan j Silvan voimistelijoille. Valmennuksen ohella ohjaan myös harrastetunteja.
Historia: Aloitin voimistelun taitoluisteluharrastuksen jälkeen vuonna 2002. Siirryin Vantaalta voimistelemaan Keravan naisvoimistelijoihin kesällä 2006 ja voimistelin niin mestaruus- kuin kilpasarjassakin vuoteen 2010. Voimistelun ohella olen harrastanut myös nykytanssia. Valmentamisen aloitin syksyllä 2007 Stella-joukkueen apuvalmentajana. Olin myös Apollot J- ja S -joukkueiden valmentajatiimissä kauden 2009-2010.
Ajatuksia valmentamisesta: Ovatpa joukkueen tavoitteet mitkä hyvänsä, ihaninta on nähdä innostuneita ja motivoituneita voimistelijoita. Silloin tuntuu, että valmennus on oikealla suunnalla.

 

 

Asta Vilenius

Syntymävuosi: 1986

Koulutus: Ylioppilas 2005, Liikuntaneuvoja 2009, Liikunnanohjaaja AMK 2011, Fysioterapeutti AMK opinnot menossa tällä hetkellä

Mitä valmennan? KA 2lk yli 8-v.

Historia: Olen itse harrastanut kilpa-aerobicia erilaisissa kokoonpanoissa noin 11 vuotta. Valmentamisen aloitin parisen vuotta sitten. Päätoimisesti työskentelen Keravan Foreverillä ryhmäliikunnan ohjaajana ja Personal Trainerinä.

Ajatuksia valmentamisesta: Valmentamisessa parasta on se, kun valmennettavat oppivat jotain uutta. On hienoa nähdä, että tytöt nauttivat treenaamisesta ja ovat motivoituneita. Pidän treenien postitiivisesta ja kannustavasta ilmapiiristä, jolloin kaikilla on kivaa ja oppimista tapahtuu tehokkaasti.

 

 

Emilia Viherkoski

Syntymävuosi:

Koulutus:

Mitä valmennan? JV Dodot 1997-98 syntyneet

Historia:

Ajatuksia valmentamisesta:

 

 

Emmi Koski

Syntymävuosi:

Koulutus:

Mitä valmennan? JV Aqua ja Silva 1999-2001 synt.

Historia:

Ajatuksia valmentamisesta:

 

Hinni Jokela

Syntymävuosi:

Koulutus:

Mitä valmennan? Minivalmennus 2007-2008 synt.

Historia:

Ajatuksia valmentamisesta:

 

Hilla Pesonen

Syntymävuosi:

Koulutus:

Mitä valmennan? JV Minivalmennus 2007-2008 syntyneille, Mare 2005-2006 synt.

Historia:

Ajatuksia valmentamisesta:

 

 

Janina "Iina" Uusitalo

Syntymävuosi: 1986
Koulutus: Opiskelen erityispedagogiikkaa Jyväskylän yliopistossa. Olen käynyt voimisteluliiton II-tason valmentajakoulutuksen. Lisäksi olen joukkuevoimistelun (II-taso) tuomari.
Mitä valmennan? JV Silva ja Aqua 1999-2001 synt, Minivalmennus 2007-2008 synt.

Historia: Reilun kymmenen vuoden mittainen voimistelu-urani päättyi 2005 vuoden lopussa. Viimeisimpänä voimistelin Iquaanit -joukkueessa. Valmentamisen olen aloittanut syksyllä 2003. Aluksi vedin lasten harrastejumppia sekä toimin apuvalmentajana valmennuspuolella. Valmennuspuolelle siirryin kokonaan vuonna 2005, jolloin aloitin myös Silva- ja Aqua- joukkueissa voimistelevien tyttöjen valmentamisen.

Ajatuksia valmentamisesta: Aina oppii uutta, ja tieto lisää tuskaa. :) Parasta kuitenkin on olla osana tätä voimisteluyhteisöä ja sen myötä saada kokea yhdessä ne ilot ja surut, joita tämä hieno laji antaa.

 

 

Jemina Nieminen

Syntymävuosi:

Koulutus:

Mitä valmennan? Minivalmennus 2007-2008 synt.

Historia:

Ajatuksia valmentamisesta:

 

Jenna Kemppainen

Syntymävuosi:

Koulutus:

Mitä valmennan?  KA 2-3lk

Historia:

Ajatuksia valmentamisesta:

 

 

Johanna Tervo

Syntymävuosi: 1982
Koulutus: Olen koulutukseltani lastentarhanopettaja. Valmennuskoulutuksia olen suorittanut Svolin joukkuevoimistelun lajitutkinnon ja lisäksi olen 3-luokan tuomari.
Mitä valmennan? JV Dodot, synt. 1997-1998
Historia:
Ajatuksia valmentamisesta:

 

 

Johanna Väliaho

Syntymävuosi: 1978
Koulutus: Liiton lajitutkinto 2003-2004 (joukkuevoimistelu), Liikunnan ammattitutkinto 2003-2004 (lasten liikunta), Valmentajan erikoisammattitutkinto 2005-2006 (joukkuevoimistelu)
Mitä valmennan? JV 16-20-vuotiaat Apollot, JV naiset kilpasarja, JV 10-12-vuotiaat Ilona perustreeni, KA  yksilöt ja joukkueet perustreeni
Historia: Oma voimistelu-urani kesti 15 vuotta ja sen jälkeen oli luonnollista jatkaa valmentamisen puolelle. Sillä tiellä olen ollut reilut 11 vuotta ja viime vuodet valmentaminen on ollut päätyöni. Keravan NV:ssä aloitin vuonna 2004.
Ajatuksia valmentamisesta: Valmentaminen on monipuolista ja jatkuvaa prosessia sekä itselle että valmennetaville. Tyttöjen onnistumiset ja oivallukset, etenkin arjen harjoittelussa, tuovat hyvän mielen ja kantavat eteenpäin...samoin hymyt treeneissä ja motivoituneet urheilijat. Pidän työstäni ja yritän nautiskella siitä jokaisessa treenissä ja kilpailussa yhdessä valmennetavieni kanssa.

 

 

Karoliina Hurri

Syntymävuosi: 1991
Koulutus: Opiskelen yliopistossa kehitysmaantiedettä. Valmennuskoulutuksessa olen 1.tasolla.
Mitä valmennan? KA 3-6lk
Historia: Olen ollut KNV:n ryhmissä pienestä saakka ja kilpaillut kilpa-aerobicissä seitsemän vuotta. Vuonna 2007 aloitin Biccikoulun ohjaamisen ja kyseisestä ryhmästä on kasvanut nykyinen valmennusryhmäni.
Ajatuksia valmentamisesta: On ollut hienoa saada valmentaa samaa ryhmää näinkin pitkään, samalla kun on nähnyt tyttöjen kehittyvän lajissa, on nähnyt heidän kasvavan pienistä lapsista kohti nuoruutta. Kilpaurani on muuttunut ajan myötä kaksin kerroin arvokkaammaksi, kun olen saanut jakaa tietotaitoani lajista omille tytöilleni.

 

 

Kia Hurri

Syntymävuosi: 1989
Koulutus: Opiskelen yliopistolla lastentarhanopettajaksi. Valmentajakoulutuksessa olen 2. tasolla ja toimin myös kilpasarjojen tuomarina. 
Mitä valmennan? Kilpa-aerobicin 3-6lk yksilöitä ja joukkueita.
Historia: Aloitin KNV:ssä jo pienenä ja kilpa-aerobicciä treenasin vuosina 2002-2010. Lasten ryhmien ohjaamisen aloitin vuonna 2005 ja valmentamisen 2006.
Ajatuksia valmentamisesta: Aerobicistä on vuosien aikana tullut minulle elämäntapa. Etenkin oman kilpauran päätyttyä olen huomannut kuinka paljon omien valmennettavien kautta lajista saa irti. Myös tuomarointi on tuonut valmennukseen uutta näkökulmaa. Nautin jokaisista treeneistä ja kisoista ja haluan kehittyä valmentajana jatkuvasti.

 

 

Laura Adler

Syntymävuosi: 1983
Koulutus: 2-tason valmentajakoulutus + tuomari 3M ja K
Mitä valmennan? JV Silva ja Aqua 1999--2001 synt.
Historia: Aloitin voimistelun 1993 Riikka Kortelaisen (os. Ollikainen) joukkueessa. Päätin aktiiviurani 2003. Harrastin osittain samalla showtanssia. Muutaman välivuoden jälkeen palailin joukkuevoimistelun pariin joukkueessa GC Kerava, jonka riveissä edelleen voimistelen ja osittain valmennan. Valmentamisen aloitin 2000 lasten ryhmillä, KidMix ym. 2001aloitin treeniryhmän kanssa ja 2003 syntyi joukkuevoimistelujoukkue Capellat (2003 - 2008). Nykyisten tyttöjeni kanssa aloitin v. 2004.
Ajatuksia valmentamisesta: Tykkään toimia lasten ja nuorten kanssa. Parasta valmentamisessa on nähdä voimistelijoiden kehittyvän ja nauttivan lajista. Joukkueurheilu kasvattaa tyttöjä myös toimimaan ryhmässä, mistä on hyötyä salin ulkopuolellakin. Ja ennenkaikkea lajin parista saa elinikäisiä ystäviä, niin voimistelijat kuin valmentajatkin.

 

 

Lilli Lindberg

Syntymävuosi: 1987

Koulutus: Olen koulutukseltani Sosionomi.
Valmentajakoulutuksessa olen tasolla 2.
Joukkuevoimistelun tuomarikurssit tasolle 2 asti.

Mitä valmennan? JV Dodot, 1997-1998 synt., lisäksi perustekniikkaa Mare 2005-2006 synt.
Historia: Aloitin voimistelun KNV:n riveissä ollessani alle kouluikäinen. Voimisteluharrastustani kesti reilut 10 vuotta, jonka jälkeen vuonna 2002 siirryin perusryhmien ohjaamisen pariin. Vuonna 2004 perustin siskoni Johannan kanssa ensimmäisen valmennusryhmäni, jonka nimeksi tuli Dodot.
Ajatuksia valmentamisesta: Parasta valmentamisessa on mielestäni se, kun kovan treenaamisen jälkeen näkee tyttöjen kehittyvän ja oivaltavan uusia asioita. Tyttöjen kasvoilta paistava onnistumisen riemu on yksi niistä asioista, joiden takia tätä työtä teen - tietysti unohtamatta mahtavia hetkiä ja retkiä valmentajakavereiden sekä valmennettavien kanssa.

 

Marianna "Mimma" Tarhala

Syntymävuosi: 1984

Koulutus:

Liikunnanohjaaja AMK, valmennuksen syventävät.

Voimisteluliiton 3.tason lajitutkinnot: joukkuevoimistelu ja rytminen.

Voimistelupainotteinen valmentajan ammattitutkinto 2012.

Lisäksi Voimisteluliiton useita erikoistumiskoulutuksia.

Mitä valmennan? JV perustekniikkatunti Aqualle ja Silvalle

Historia: Olen seuran menestyksekkäimmän valmentajan Riikka Kortelaisen kasvatti ja joukkuevoimistelun vahva ”virtaava” pohja on minuun iskostettu jo ala-asteikäisenä. Aloitin ohjaajana noin 10 vuotta sitten ja sain siitä kimmokkeen opiskella liikunta-alasta itselleni ammatin.

Ajatuksia valmentamisesta: Ikuista oppimista ja itsensä haastamista. Koskaan ei tule valmiiksi.

 

 

Mette Mehtäläinen

Syntymävuosi:

Koulutus:

Mitä valmennan? KA Minibicci 5-7-v., Minivalmennus yli 8-v.

Historia:

Ajatuksia valmentamisesta:

 

Paulina Mertanen

Syntymävuosi: 1989

Koulutus: LiikunnanohjaajaopiskelijaLiikuntaneuvoja, Valmentajakoulutus tasolla 2, FIG Academy Level 1 for Aerobic Gymnastics, Harrastesarjojen tuomarikoulutus

Mitä valmennan? Kilpa-aerobicin 3-4-luokan yksilöitä ja joukkueita.
Historia: Harrasteryhmien puolelta siirryin kilpailemaan kilpa-aerobicin valmennusryhmään 2002. Kilpailin erilaisissa kokoonpanoissa vuoteen 2011 asti. Valmennusura lähti liikkeelle lasten ja nuorten harrasteryhmistä 2005 ja aerobiccareiden valmennustiimissä olen ollut mukana vuodesta 2006 lähtien.
Ajatuksia valmentamisesta: Valmentajana saan nauttia toimenkuvan monipuolisuudesta niin harjoituksissa kuin kisamatkoillakin. On ihanaa nähdä, että voi auttaa tyttöjä kehittymään ja kokemaan hienoja onnistumisen ja yhdessäolon hetkiä. Koen myös tärkeänä oman tieto-taidon kehittymisen ja sen jakamisen puolin ja toisin valmennettavien ja valmentajakollegoiden kanssa. Yhteistyön sujuminen valmentajan ja valmennettavien välillä on tärkeintä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

 

Saija Mokkila

Syntymävuosi: 1995
Koulutus: Olen lukio-opiskelija. Valmentajana kouluttaudun Voimisteluliiton tasolla 1.
Mitä valmennan? JV Ilonat 2003-2004 synt., Minivalmennus 2007-2008 synt., perustekniikkaa Mare 2005-2006 synt.
Historia: Olen aloittanut jumpparina KNV:ssä ala-asteikäisenä. Voimistelen edelleen KNV:n riveissä, Apollot S joukkueessa. Aloitin ensin apuohjaajana syksyllä 2009, sen jälkeen Stellojen apuvalmentajana syksyllä 2010.
Ajatuksia valmentamisesta: Valmentamisessa parasta on saada tytöt oivaltamaan jotain ja samalla oivaltaa itsekkin uusia asioita. On hienoa saada seurata tyttöjen kasvamista ja kehittymistä voimistelijana ja ihmisenä :)

 

 

Sanni Väisänen

Syntymävuosi:

Koulutus:

Mitä valmennan? JV Minivalmennus 2007-2008 syntyneille

Historia:

Ajatuksia valmentamisesta:

 

Sara Parttimaa

Syntymävuosi:

Koulutus:

Mitä valmennan? JV Mare 2005-2006 synt.

Historia:

Ajatuksia valmentamisesta: